Pages

piątek, 15 września 2017

Przepis na faszerowane papryki fit

Nie macie czasu na zrobienie obiadu? To dobrze się składa. Czas na najłatwiejszy przepis na obiad, który zajmie Wam ok 5minut. 
Tak naprawdę możecie użyć do tej potrawy co chcecie i co macie w lodówce. Moje składniki:
-mięso mielone z indyka
-mieszanka węgierska
-przyprawa do drobiu po myśliwsku
-zioła prowansalskie
-sól i pieprz
-papryki
-kukurydza
-opcjonalnie sos tzatzki (robię sama)
 
Mieszam mięso, przyprawy i mieszankę warzyw w misce i taką miksturę przekładam do umytych i pozbawionych środka papryk. Przekładam papryki do naczynia żaroodpornego i piekę pod przykryciem w 180 stopniach aż do miękkości. :)
Do tego często robię sos tzatziki z jogurtu naturalnego, zgniecionego ząbka czosnku, tzatziki, soli, pieprzu i łyżki/ dwóch majonezu. Czasami dodaję także startego ogórka i koperek do złagodzenia smaku. 
Taki obiad jest szybki, łatwy do zrobienia a bardzo smaczny, syty i zdrowy. Można dodać także kaszę, ryż, pieczarki. :) tak naprawdę to co macie w lodówce. Jeśli nie macie papryki użyjcie pomidora, szybciej zmięknie w piekarniku. :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz